Wij zijn Vitaal Verder

Willeke NijkampWilleke Nijkamp
Waar wij voor staan? Voor creatief denken in mogelijkheden. Uiteraard wel op voorwaarde dat het duurzaam is. Het contract tussen de werknemer en werkgever is de grondlegger. Op basis daarvan kijken welke taken en verantwoordelijkheden nog wél gedaan kunnen worden.
Het gaat over mensen, hun werk en hun inkomen. Belangrijke aspecten om het gevoel van meedoen in de maatschappij te bereiken. Iedereen doet mee en wij helpen daarbij. Samen is niet alleen!
Met 5 jaar ervaring als casemanager ben ik in 2011 arbeidsdeskundige geworden. Het werkveld is enorm complex, maar iemand perspectief bieden, uitleg en duidelijkheid geven is wat mij aanspreekt.
Stian en ik zijn in 2012 samen gestart met Vitaal Verder. Inmiddels uitgegroeid tot een geweldige leuke groep mensen die allemaal enthousiast zijn in wat ze doen!

Stian VogelsangStian Vogelsang
‘Herstellen doe je op de werkvloer.’
Te kort door de bocht? Uit ervaring weet ik dat het zo gaat. Als je werkt kom je onder de mensen, heb je structuur in je leven, werk geeft je status en zorgt voor zingeving. En natuurlijk komt het voor dat iemand zo ziek is dat hij niet kan werken en kom je soms tot de ontdekking dat een functie of een organisatie niet past. Dan moet je daar wat aan doen. Het is het een kwestie van zoeken naar de mogelijkheden, in plaats van blind staren op onmogelijkheden.

Ik heb eigenlijk altijd gewerkt met mensen. Ik begon bij Randstad als intercedent en vond het een mooie uitdaging om de perfecte match tussen werkgever en werknemer te maken. Ik zag verschillende werkplekken, veel verschillende mensen en net zo veel verschillende bedrijfsculturen voorbij komen.
Sinds 2000 werk ik als geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige. Eerst vanuit UWV, daarna vanuit een commerciële arbodienst. Inmiddels heb ik honderden mensen geplaatst, gekeurd, herplaatst, bemiddeld naar ander werk, bemiddeld bij arbeidsconflicten en vele werkplekken aangepast. Ik stond ondernemingsraden, hrm’ers en directies bij met het analyseren van ziekteverzuim en het opstellen en uitvoeren van effectief verzuim- en gezondheidsbeleid. Uiteraard nam ik daarin ook mijn eigen ervaringen als operationeel (lijn)manager mee.
Met Vitaal Verder kunnen we onze eigen visie op re-integratie volgen. Professioneel en onafhankelijk, betrokken, open en eerlijk.